Het is de Week Zonder Vlees! Ga jij deze uitdaging aan en zeg jij jij deze week ook "nee" tegen vlees? Op deze pagina delen we een aantal gerechten en recepten van onze koks. Onderaan de pagina is nog een leuke winactie te vinden.
Wattez
Ook bij Wattez worden er vegetarische gerechten gemaakt, zoals het heerlijke broodje hummus met rucola en walnoten. Heb jij 'm al geproefd? Verder delen ze hun vegetarische recept voor een broodje caprese.
De Schors
Op de Schors in Losser is het al meer dan twee jaar gewoonte dat ze één keer in de week vegetarisch eten en één keer in de week vis.
Kok Claudia vertelt: "In het begin was er best wel weerstand tegen het vega eten, maar dat is ondertussen wel wat bij gedraaid. De kunst is wel - en daar ben ik na verloop wel achter gekomen - dat je een maaltijd bereidt waarbij je in eerste instantie niet merkt dat het vegetarisch is. Bijvoorbeeld vega kipreepjes gebruiken in de nasi of bami. Bij de Hollandse pot serveer ik wel eens een kaas schnitzel of vega cordon bleu".
Een gewild recept op de Schors is de ravioli met mozzarella. Wil jij dit gerecht ook maken?
De Riet
Zoek je nog een lekker vegetarisch gerecht voor vanavond? Kok Julie van Aveleijn de Riet weet raad: Basmati rijst met een Vegetarische Wok schotel! Dat wordt gegarandeerd smullen.
WIN!
Wat is jouw favoriete gerecht zonder vlees? Maak een foto van het bereiden of nuttigen ervan en stuur het naar communicatie@aveleijn.nl. De leukste inzending ontvangt een pakket met 50 vegetarische oesterzwambitterballen van de Zwammenhof! De Zwammenhof biedt een zinvolle daginvulling aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Samen met hen én een gemotiveerd team van begeleiders kweken zij met koffiedik hun eigen oesterzwammen in een eigen kwekerij.