074-255 66 00 [javascript protected email address] Route

Wens

50 Wensen

In 2018 bestaat Aveleijn 50 jaar.  Om dit te vieren mochten alle cliënten van Aveleijn eind 2017 hun wens indienen.
Dit jaar gaan we maar liefst 50 van deze wensen in vervulling laten gaan.

Heb jij een wens ingestuurd, maar nog geen reactie ontvangen? De wensen die we gaan vervullen blijven nog even geheim. Dus je krijgt pas een reactie wanneer jouw wens in vervulling gaat.

Wil je weten wie we allemaal al blij hebben gemaakt? Kijk dan hieronder....

Wens 1: Davy wil naar het Feyenoord stadion

Naam: Davy
Mijn wens is: naar het Feyenoord stadion.

Op 28 januari is Davy met de trein vanuit Borne naar Rotterdam vertrokken.
Hier bezocht hij samen met zijn vader en bestuurder Willem den Hartog de wedstrijd Feyenoord - Ado Den Haag.
Gelukkig voor Davy won Feyenoord deze wedstrijd met 3 - 1.

Het was een topdag!

Wens 2: René en Henk

Naam: René
Mijn wens is:
René is fan van Henk Wijngaard. Graag wil hij op 26 januari voor het optreden van Henk Wijngaard een ontmoetingsmoment hebben. Is dit mogelijk? Hij wil dan graag samen op de foto.

Vlak voor het optreden van Henk Wijngaard op het nieuwjaarsfeest hebben we René uit de zaal gehaald. Hij mocht mee naar de ruimte waar Henk Wijngaard op hem stond te wachten. Hij heeft een praatje gemaakt met Henk en Henk heeft zelfs zijn cd gesigneerd.
Als klap op de vuurpijl zongen ze samen "Met de vlam in de pijp" op het podium.

Wens 3: Fan van Ancora

Naam: Diane
Wens: Zou eens mooi zijn dat Ancora bij zo'n Nieuwjaarsfeest komen en dan zou ik graag een keer echt met hun mee willen zingen.

Ook Ancora was aanwezig op het Nieuwjaarsfeest op 26 januari. Gelukkig stond Diane als echte fan al helemaal vooraan bij het optreden. Zij mocht samen met de mannen een nummer van Ancora op het podium zingen.
Na het optreden hadden de mannen ook nog een verrassing voor Diane. Een echt Ancora-schilderij. Deze had ze nog niet.
Ook een fotomomentje kon natuurlijk niet ontbreken.

Wens 4: Een auto met bubbels

Naam: Marcel
Wens: Een aquarium voor op de inloop met een auto- ornament waar bubbels uit komen.

Op woensdag 14 maart hebben we een mooi aquarium kunnen plaatsen. Inclusief auto met bubbels.
We zijn blij dat we deze laatste wens van Marcel hebben mogen vervullen. Op deze manier blijft hij altijd in gedachten bij de rest van het cluster.  

Wens 5: Op visite bij 24Kitchen

Naam: Elisa + Monique
Wens: Rudolph van Veen ontmoeten

Onlangs mochten Elisa en Monique Rudolph van Veen interviewen voor het cliëntentijdschrift.
Spannend was het wel een beetje. Ze hebben zelfs een kookboek van Rudolph met handtekening meegeregen.

Wens 6: Een dag als zuster

Naam: Cecil
Wens: Ik wil graag een dag verpleegster zijn in het verpleeghuis in Delden

St. Elisabeth in Delden heeft deze prachtige wens van Cecil in vervulling laten gaan.
Ze mocht helpen bij het koffiemomentje, de lunch voorbereiden en de bedden opmaken. Daarnaast is ze met alle bewoners nog naar de kerk gegaan om hier kaarsjes aan te streken. Ook zijn er die dag volop liedjes gezonden.

Cecil had zelfs een echt uniform, welke ze mee naar huis mocht nemen. Het was een dag om nooit te vergeten! 

Wens 7: Marion in de bolide

Naam: Marion
Wens: Mijn wens is dat ik graag een rondrit wil maken in een hele oude auto van vroeger met een knappe chauffeur van 54 jaar oud

Tijdens de Autotourtocht in Borne mocht Marion plaats nemen in een prachtige bolide. De chauffeur was misschien iets ouder, maar wel knap!Wens 8: Toeren in de brandweerwagen

Naam: Siem
Wens: De wens van Siem is een keertje deelnemen aan de TruckRun

Wat hebben we een leuke dag gehad met kleine Siem! Op zaterdagochtend haalden we Siem en zijn moeder op vanuit huis om naar Enschede te gaan. Hier was het startpunt van de TruckRun. Siem is helemaal gek van brandweerwagens en mocht meerijden met een hele oude brandweerwagen. Hij werd uitgezwaaid door zijn vader, zus, opa en oma en zijn begeleider.
Siem heeft onderweg zijn ogen uitgekeken. We hebben van deze wens een kleine compilatie gemaakt, deze kan je hier bekijken.

Wens 9: Bjorn wil autorijden

Naam: Bjorn
Wens: autorijden op een open veld in een lesauto

Bjorn had een grote wens om eens in een echte auto te rijden. Dit kon geregeld worden met dank aan Autorijschool Ard Strootman. Maar waarom rijden op een open veld als je ook echt op de weg kan rijden? Bjorn reed als een ervaren bestuurder. Hier is een compilatie van gemaakt, deze is hier te bekijken.  

Wens 10: Diggy Dex

Naam: Marco
Wens: Een ontmoeting met Diggy Dex

Marco wou heel graag naar het concert van Diggy Dex. In plaats hiervan hebben we Diggie Dex naar het Aveleijn Festival gehaald. Marco had voor het optreden met Diggy Dex een ontmoeting met hem en mocht tijdens het optreden van Diggie Dex plaats nemen op het podium. Dit was voor hem de beste plek om zijn idool te zien optreden.

Wens 11: Een wens voor mijn begeleider

Naam: Richard
Wens: Een begeleider van mij is helemaal weg van Gerard Ekdom, nou mochten wij alle wensen in sturen maar onze begeleiders niet, maar deze verdienen ook wel eens een leuke verrassing. Mijn begeleider Frida wil heel graag Gerard Ekdom ontmoeten, een praatje maken en op de foto met hem.


Een super lieve wens van Richard natuurlijk! Hier werken we graag aan mee. Tijdens het festival hebben Richard en Frida beide Gerard Ekdom mogen ontmoeten. Uiteraard mocht een fotomomentje niet ontbreken. Bedankt voor je lieve wens Richard!

Wens 12: Nog een keer Gerard

Naam: Dion
Wens: Graag een keer op bezoek bij Gerard Ekdom

Nou Dion, Gerard kwam op bezoek bij jou. Tijdens het festival had Dion een Meet & Greet met Gerard. Zijn tweelingbroer was hierbij. Het was wel een beetje spannend, maar Dion heeft antwoord gekregen op een vraag die hij al heel lang had. 'Mag je in het Glazen Huis je eigen muziek uitkiezen'. Het antwoord hierop weet alleen Dion :)

Wens 13: Fan van Harten 10

Naam: Anne
Wens: Harten 10 ontmoeten

Anne is een hele grote fan van Harten 10. Tijdens het Aveleijn Festival heeft hij een meet & greet gehad met Martien en Tineke. Aan het einde van het optreden mocht hij ook nog eens een schilderij aan Harten 10 aanbieden!

Wens 14: Iedereen wil wel iets met Jannes

We hebben zo veel verschillende wensen gehad over Jannes. Ontmoetingen, foto-momentjes, liedjes zingen, concerten en ga zo maar door.
Deze hele groep hebben op het Festival een groepsfoto gehad met Jannes. Ook mochten ze bij zijn op treden plaats nemen op het podium, als echte VIP's.

Wens 15: Een ontmoeting met Gerard Joling

Naam: Joost
Wens: Een ontmoeting met Gerard

Joost had een hele grote wens, Gerard Joling ontmoeten. Tijdens het festival van Aveleijn hebben wij zijn wens kunnen laten uitkomen. Voorafgaand aan het optreden van Gerard mocht Joost hem ontmoeten in zijn kleedkamer. Hier kon hij even praten met de zanger en er was tijd voor een foto!

Wens 16: Meet & Greet met Joling

Naam: Nicole en Harry
Wens: Een meet & greet met Gerard Joling

Nicole en Harry hadden een gezamenlijk wens, een meet & greet met niemand minder dan Gerard Joling. Net als Joost mochten zij ook bij Gerard in zijn kleedkamer voor een praatje en een foto. Nicole had haar lolbroek aan die dag, want ze heeft samen met Gerard ook nog eens lekker moppen staan tappen op het podium.

Wens 17: Een springkussenfeest

Naam: de Schubertstraat in Hengelo
Wens: Een springkussenfeest voor de kinderen

De Schubertstraat in Hengelo is een woonlocatie voor ouders met een verstandelijke beperking en hun kind(eren). Tijdens het festival op zaterdag 23 juni hebben 22 bewoners van deze locatie een speciale vip-behandeling gehad.
De kinderen hebben heerlijk kunnen genieten van alle springkussens, de schmink, de ballenbak, de optredens en het lekkers.


Wens 18: Een rondleiding door de Veste

Naam: Tom
Wens: Een rondleiding door de Grolsch Veste

Tom is groot fan van FC Twente. Omdat hij nog nooit een rondleiding had gehad door de Grolsch Veste was dit zijn wens. Op uitnodiging van Switch IT mocht hij mee op een zonnige vrijdag naar het stadion van FC Twente. Hij heeft alle mooie plekjes gezien.
De dag werd feestelijk afgesloten met een etentje.


Wens 19: Naar de kazerne

Naam: Eleen
Wens: Mijn grootste wens zou zijn een bezoek aan de brandweer kazerne. Daar ben ik helemaal gek van en wil later brandweervrouw worden. Ik ben 9 jaar

Samen met medebewoners, ouders en begeleiders mocht Eleen op bezoek bij de brandweerkazerne in Borne. Hier werden ze opgewacht door brandweerman Dave en brandweerman Michel.
Eleen werd compleet met commandantenjack en bijbehorende pet omgetoverd tot 'het hulpje van de middag'.
Ze brachten een bezoek naar de garage waar alle brandweerauto's staan en mochten er zelfs inzitten. het feest was helemaal compleet toen ze ook nog eens met een echte brandslang mochten spuiten.

Brandweer Borne bedankt!Wens 20: Paardrijden

Naam: Ashley en Anouk
Wens: Ik zou graag een keer paar gaan rijden

Ashley en Anouk hadden allebei dezelfde wens; een keer paardrijden. Bij manege Snorrewind in Markelo hebben wij deze wens in vervulling kunnen laten gaan.
Hier is een heel leuk filmpje van gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Wens 21: Op bezoek bij Pardoes

Naam: Joella, Marcel en Annemieke
Wens: naar de Efteling

Er waren meer wensen voor de Efteling, daarom hebben we deze in 1 wens verpakt.
Zo wou Joella heel graag met haar vader en zusje naar de Efteling. Marcel is blind en wou graag een keer een pretpark bezoeken.
Julian en Mariska gingen met ze mee. Ze hebben hier een leuk filmpje van gemaakt. Deze kan je hier bekijken.

Wens 22: Paardrijden in een Keltische jurk

Naam: Karlijn
Wens: paardrijden in een Keltische jurk


Karlijn haar wens was om paard te rijden in een Keltische jurk. Bij manege Snorrewind in Markelo hebben wij deze wens in vervulling kunnen laten gaan.

Wens 23: auto's, auto's en nog eens auto's

Namen: René, Gerrit, Gerton en Richard

We hebben aardig wat wensen binnen gekregen die te maken hadden met auto's.
Richard wou graag rijden in Porsche of Ferrari. René wou graag in een Jaguar rijden. Gerton wou graag een ritje maken in een snelle sportauto. En Gerrit wou graag een rondje maken in een hele dure Mercedes.

Nou dit kon natuurlijk geregeld worden. Bekijk hier de foto's!


Wens 24: Een leuk dagje uit

Naam : Clemens
Wens: een leuk dagje uit

Clemens zijn wens was om een leuk dagje uit te gaan. We hebben er voor gezorgd dat hij op het Aveleijn festival VIP mocht zijn! Met dit pasje kreeg hij voorrang bij verschillende activiteiten op het festival, mocht hij vooraan in het VIP vak staan en kreeg hij een aantal muntjes voor eten/drinken.

Wens 25: Zomerfestival op locatie

Naam : alle cliënten van Hof Espelo
Wens: een zomerfestival op onze locatie


Aangezien we al een festival organiseren voor het 50 jaar bestaan van Aveleijn hebben wij deze cliënten uitgenodigd als VIP gast! Hierdoor mochten zij voorrang nemen bij activiteiten op het festival, mochten ze vooraan staan in het VIP vak en kregen ze een aantal muntjes voor eten en drinken.

Wens 26: Forelvissen

Naam : Anthony, Nick en Mark
Wens : Forelvissen


Zij hadden de wens om een dag te gaan forelvissen. Dit kon bij kwekerij Broekbekke in Geesteren! Ook waren ze deze dag VIP, lunch, ijs, drinken, alles konden ze krijgen. Het was een geslaagde dag.

Wens 27: Een rondleiding op de manege

Naam: Nick
Wens: rondleiding in een paardenmanege


Ook Nick had een wens met paarden. Hij wil graag een rondleiding in een paardenmanege. Deze wens kon ook bij manege Snorrewind in Markelo in vervulling gaan.

Wens 28: Bij de knappe brandweermannen

Naam: Nicole
Wens: Ik zou heel graag een dagje mee willen draaien met de brandweer. De brandweer komt elke zaterdag taarten halen bij Wattez. Het zijn aardige, stoere en knappe mensen. Ik zou graag willen zien hoe hun werkdag eruit ziet.

Wat een topdag heeft Nicole gehad! Ze werd met loeiende sirenes opgehaald bij Wattez. Ze mocht mee met het duikteam van de brandweer. Deze waren speciaal voor haar naar Enschede gekomen. Nicole heeft zelf onder water met ze gepraat!
Op de kazerne heeft ze natuurlijk getrakteerd op appeltaart van Wattez!

Wens 29: Wildlands

Wat hebben we veel wensen ontvangen over Wildlands! 
Daarom zijn we met een bus vol geluksvogels naar Emmen gegaan. 
Tijdens een boottochtje in de jungle zagen we olifanten en slingerapen. 
We gingen op safari door de savanne om de koning van de dieren te ontmoeten.  
En we bezochten de Noordpool waar we de ijsberen zagen. 
Het was een mooie en natte dag. 


 

Wens 30: Marleen

Naam: Sandra
Wens: Mijn allergrootse wens is dat mijn Marleen gemaakt wordt. Marleen is mijn pop. Marleen is heeeeel belangrijk voor mij, omdat ik haar nodig heb als ik verdrietig of bang ben. Marleen is mijn grootste maatje! Ik zou graag wilen dat Marleen naar de poppendokter gaat en dat haar oogjes en buik gemaakt worden, of terwijl Marleen moet helemaal worden opgelapt.

Dit vonden wij zo'n mooie wens dat wij voor Sandra op zoek zijn gegaan naar een poppendokter. Marleen was niet in 1 dag te repareren, daarom heeft Sandra tijdelijk gebruik mogen maken van de poes van innovatie. 
Marleen is door de poppendokter van Aterlier Cana volledig uit elkaar gehaald. Ze heeft onder andere nieuwe wimpers gekregen. Haar buik is ook weer helemaal heel. Ze is weer de oude Marleen. 

Wens 31: Feest voor iedereen die 50 wordt

Naam: Yvo
Wens: Een feest voor alle mensen van Aveleijn die 50 jaar worden. 

Wat een leuke wens van Yvo. Die kom zeker worden uitgevoerd. Samen met alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers die dit jaar 50 jaar zijn geworden hebben we een heerlijk lunch gehad bij de Twentsche Foodhal. 

Wens 32: In de politieauto

Naam: Jan Willem en Marco 
Wens: In een politieauto rijden

Jan Willem en Marco hadden als wens om in een echte politieauto te kunnen rijden. Tijdens de wensendag bij de Politie van Hengelo werden deze wensen vervuld. 


Wens 33:Wat doet de politie de hele dag?

Naam: Raymond, Mandy en Pieter
Wens: een dag meedraaien met de politie

We werden ontvangen op het bureau in Hengelo. Na een kopje koffie en stuk appelgebak gingen we richting de cellen. We mochten op de politiemotor. 
Na de lunch met alle collega's van de politie gingen we naar het trainingscomplex in Borne. We hebben de meegetraind met de politie in opleiding en gekeken bij een echte schietoefening. 
Het was een prachtige dag! Het filmpje van de dag is hier te zien. 

Wens 34: In de gevangenis

Naam: Gerda 
Wens: Een dag en een nacht in een gevangenis doorbrengen. Ik wil dan graag in de cel zitten, wil meemaken hoe dat gaat.

Wij vonden het een beetje zielig voor Gerda 24 uur in de cel. Maar ze weet inmiddels wel hoe het is om opgesloten in een cel te zitten. 


Wens 35: Strike a pose!

Naam: Marleen 
Wens: Fotoshoot

Is het geen prachtige foto geworden? 

Wens 36: Als een filmster

Naam: Marja

Wens: Om als filmster een fotoshoot te doen met limousine


Alle 50 wensen zijn vervuld. Binnenkort werken we de website bij. 

Cliëntadvies

We helpen en informeren je graag!
Contact en aanmelden

Cookie-instellingen

Aveleijn maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring. 

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.